Over ons

Wij zijn het enige trainersduo in Nederland dat bestaat uit een neerlandica en een advocaat. Dankzij deze unieke combinatie profiteren de cursisten zowel van onze gedegen taalkennis als van ons begrip voor de weerbarstige dagelijkse praktijk van de jurist.

Wij leren juristen zich te richten tot de mens achter de brief. In taal én toon.

Trainers

Drs. Chiara Soldati, neerlandica en trainer bij Taal & Toon

Chiara over Taal & Toon: “Je druk maken om taalfouten is een tijdlang not done geweest. Dat is gelukkig aan het veranderen. Bij Taal & Toon leren we onze cursisten niet alleen om zó te schrijven dat er taalkundig staat wat er moet staan, maar ook om raak en scherp te formuleren zodat er daarna gebeurt wat zij willen.“
Jacqueline over Chiara: ”Ze is in staat om binnen een paar minuten een plezierige sfeer te creëren, en haar kennis is altijd to-the-point.”

meer over Chiara Soldati

Mr. Jacqueline Spierdijk, advocaat-mediator en trainer bij Taal & Toon

Jacqueline over Taal & Toon: “Voor juristen kan taal zowel een wapen als een verzoeningsinstrument zijn. Bij Taal & Toon begeleiden we onze cursisten bij het schriftelijk communiceren met cliënten op een professionele, plezierige en effectieve manier. Hoe schrijf je het als jurist zo op, dat je de ander – de klant, de wederpartij – mee krijgt in je verhaal? Begrijpelijk en effectief schrijven, dat is wat je wilt als jurist, en daar doe je ook de lezer een plezier mee”
Chiara over Jacqueline: “Zij is een ervaren trainer met een rustige en evenwichtige uitstraling die kan putten uit eindeloos veel toepasselijke praktijkvoorbeelden.”

meer over Jacqueline Spierdijk